מתכון גואקמולה

avocado.jpg


















גואקמולה "Guacamole" מקור השם "גואקמולה" מהשפה האצטקית העתיקה ומשמעותו "רוטב אבוקדו", ממנה הגיע לספרדית
המקסיקנית ולשפות אחרות.המרכיבים המקוריים: אבוקדו, עגבניות ומלח ומיץ לימון כדי למנוע את השחרת
האבוקדו. במקור מעכו את האבוקדו בעלי ומכתש והוסיפו אחר כך עגבניות ומעט מלח. במקסיקו אוכלים אותו
כממרח בתוך טורטייה מגולגלת. בארצנו הוא מוכר לנו גם כסלט אבוקדו ונהוג לקרוא לו גם גואקמולי

הזנים העיקריים המוכרים לנו הינם
אבוקדו אס: קליפתו עבה ומחוספסת
אבוקדו אטינגר: פרי גדול עם קליפה עדינה

מתכון גואקמולי  - סלט/ממרח מקסיקני
3 אבוקדו
2 עגבניות
1 בצל סגול קטן
1 פלפל צ'פוטלה (במידה ואין פלפל חריף אדום קטן יעשה את העבודה)
1/3 צרור כוסברה
1 לימון
מלח
שמן זית
טבסקו(במידת הצורך)

אופן ההכנה:
לחתוך את האבוקדו לקוביות
לסחוט את הלימון על האבוקדו
לחצות את העגבניות לרוקן את הנוזלים,הזרעים ולחתוך לקוביות
לחתוך לקוביות קטנות את הבצל
לקצוץ פלפל צ'יפוטלה
לקצוץ את הכוסברה
לתבל במלח
שמן זית
מעט טבסקו


קצת על האבוקדו
אבוקדו הוא עץ פרי טרופי ממשפחת העריים. האבוקדו קיים למעלה מ-10,000 שנים,
שמו "ahuacatl" בא מהשפה האצטקית העתיקה ופירושה של המילה היא אשכים.
אומרים שבגלל הדמיון בצורה והאמונה שהוא נותן סגולות מיניות.
האבוקדו עתיר בשומן, חלבונים וויטמינים B6,E, K ו- C.
האבוקדו פורח בדרך כלל באביב והפרי מבשיל בחורף
עלי האבוקדו הינם עלי מאכל ומשתמשים בהם לתיבול
מוצאו של האבוקדו במקסיקו ומרכז אמריקה, גובהו של עץ אבוקדו משתרע ומגיע לגובה של מעל 10 מטר
האבוקדו הובא לראשונה לישראל רק בשלהי שנות ה-20.
לפי המקורות עצי האבוקדו הראשונים הובאו לארץ ישראל על ידי נזירים ממנזר השתקנים בלטרון
אבוקדו אטינגר וגליל הינם פיתוחים ישראלים
היום ישראל היא אחת מיוצאני העולם של אבוקדו







יש לכם שאלות ?
בדיוק בשביל זה אנחנו פה... שלחו לנו מייל This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
או התקשרו 052-6734081
 

 

ליציירת קשר וקבל הצעת מחיר התקשרו - 0526734081 דורון 
או באמצעות טופס יצירת קשר שבאתר זה.